Obec Ptrukša


2020. June 1., Tünde névnapja, holnap Kármen, Anita névnapja

Internetklub 2001

internet-klub_2001

Mi volt az elsődleges cél a klub megszervezésével ?

Három célunk is volt :

Elsősorban szerettük volna elérni hogy a fiatalok elsajátítsák a számítógépek kezeléséhez elengedhetetlen  alapvető ismereteket. Tekintettel a régióban uralkodó  magas munkanélküliségre , tudtuk hogy a fiatal családok többsége nem engedheti meg magának egy személyi számítógép megvásárlását .Reméljük kezdeményezésünknek köszönhetően a község gyerekei nem indulnak eleve hátrányos helyzetből a felsőbb szintű tanulmányaik megkezdésekor a hasonló korú városi - jobb felszereltségű - iskolák növendékjeivel szemben. Szerencsére az utóbbi időszakban a nagyszelmenci alapiskolában is nagyobb hangsúlyt helyeznek a számítógépes oktatásra ( ezt az alapiskolát látogatja gyerekeink túlnyomó többsége ).

Természetesen a világhálóra való kapcsolódás lehetősége is nagy kihívást jelent a klub tagjainak. Hisz az internet segítségével nagyon sok hasznos és értékes információhoz hozzájutnak anélkűl hogy hosszú napokat kellene eltölteniük tudományos könyvtárakban , levéltárakban vagy más intézményekben.Ezért nem meglepő , hogy a főiskolai tanulmányaikat végző diákok más községekből is igénybe veszik számítógépünket és nálunk szerzik be a diplomamunkáik kidolgozásához és más beadványaikhoz szükséges elengedhetetlen információkat.

Végül nagyon fontos számunkra a helyi községi hivatal internetizálása is. A község fejlesztése érdekében elengedhetetlen a különböző pályázati lehetőségekről kapott aktuális információ , nagy segítség az elektronikus posta használata az eggyes állami szervekkel , minisztériumokkal való kapcsolattartás folyamán. A község pénzügyi dolgainak intézését is a modern internetbanking segítségével intézzük nagy biztonsággal és megbízhatósággal ügyfeleink nagy megelégedésére. Természetesen az internet előnyeiről még nagyon sokat el lehetne mondani , a lényeg azonban az hogy ne maradjunk le az új és modern lehetőségek megismerésében és kihasználásában.

internetklub_2001_2

Milyen az érdeklődés e szolgáltatás iránt ?

            Az első tanfolyamon amit Matyi Arnold mérnök Úr tartott, és nagy szinvonalon technikailag is bebiztosított , 62 személy vett részt. Az eltelt időszak alatt ez a szám fokozatosan bővült a jelenlegi 84-re.

Milyen a klub szervezési módja , hisz egy számítógépen nem dolgozhat egyszerre 10-20 gyerek ?

Természetesen a jelenleg egy számítógéppel működtetett internetklub nem elégíti ki a meglévő igényeket, de ezt a problémát úgy oldottuk meg hogy az érdeklődők előrendelés alapján foglalják le a  számukra legmegfelelőbb időpontot. Az egész előrendelési és kúlcskölcsönzési procedúrát egy fiatalasszony végzi a községházán végzett teendői mellett.

 

Reklámtábla

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Modernizácia VO v ob ci Ptrukša

Szelektív hulladékgyűjtés

separovany_zber

© 2009 Obec Ptrukša, všetky práva vyhradené.

Created & designed by VJCOM. Sponzored by MAtrix